Hijaluron u stomatologiji

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su gelovi koji se koriste u oblasti kozmetičke stomatologije kako bi se unaprijedio izgled i zdravlje usana, desni i lica.

Povećavanje volumena i ispravljanje kontura usana:

Ako sanjarite o punijim i definisanim usnama, hijaluronski fileri mogu to postići. Stomatolozi pažljivo primjenjuju ove filere kako bi povećali volumen i poboljšali konture usana, pružajući vam prirodan i privlačan osmijeh.

Smanjenje bora oko usta:

Osim što poboljšavaju izgled usana, hijaluronski fileri također mogu pomoći u smanjenju bora i linija oko usta. To znači da vaš osmijeh može izgledati mlađe i svježije.

Popravljanje asimetrije usana:

Ako primijetite da su vaše usne asimetrične ili da vam jedna strana usana izgleda drugačije od druge, hijaluronski fileri mogu pomoći u postizanju ravnoteže i harmonije.

Rekonstruisanje desni:

Nije samo lice ono što može imati koristi od hijaluronskih filera. Stomatolozi ih koriste i za rekonstrukciju desni, posebno kod pacijenata sa recesijom desni ili nepravilnostima u obliku desni.

Bezbolna aplikacija:

Jedna od prednosti korištenja hijaluronskih filera u stomatologiji je što je postupak obično bezbolan. Stomatolog će primijeniti lokalni anestetik kako bi osigurao da se osjećate ugodno tokom postupka.

Brzi rezultati i kratak oporavak:

Nakon primjene filera, rezultati su gotovo odmah vidljivi, a oporavak je obično brz. Pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima gotovo odmah nakon postupka.

Ako razmišljate o poboljšanju izgleda vaših usana ili desni, svakako razgovarajte sa svojim stomatologom o mogućnostima koje vam hijaluronski fileri mogu pružiti.

Pozovite nas još danas!

+387 65 140 917